Friday, November 28, 2008

2. nädal: Ühisjärjehoidjad

1. Registreeru Delicious ja mõne teise ühisjärjehoidja kasutajaks ja tutvu mõlema keskkonna võimalustega
2. Kirjuta ajaveebi sissekanne, milles võrdled Delicious ja tema konkurendi võimalusi ja tood välja oma eelistused.


Kasutan Google'i võimalust paigutada lehekülgedele oma järjehoidjaid, et saaks ükskõik, kus arvutis parasjagu olen, oma vajalikud veebilehed kättae. Aga see on ainult minu isiklik lemmikute kogum ja teistega ma neid jagada ei saa ja ka mul puudub võimalus vaadata ja otsida vastavateemalisi lehti.


Kasutan ka Delicioust. Selle ülesande raames registreerisin end kasutajaks StumbleUpon keskkonda. Väga popp ja noortepärane. Sotsiaalse järjehoidja funktsioonid olemas: võimalik jagada ja talletada oma lemmiklehekülgi. StumbleUponi abil lehte lemmikute hulka lisades, kohe ei anna võimalust lehele märksõnu ja kommentaare lisada, aga keskkonnas on võimalik hiljem seda kõike teha; kommentaare, märksõnu saad lisada ka teiste viidatud lehekülgedele (ei pea olema oma lemmikute hulgas). Iga viidatud lehe järel on näha reiting.
Saab ka omale sõpru lisada, sõpradele aadresse, fotosid, videoid jne saata. On olemas ka võimalus vestlemiseks mingil sind huvitaval teemal (olemasolevatega liituda või algatada oma teema). On võimalus ka oma sõpru kutsuda sellesse keskkonda (nt oma e-maili kontol märgitud sõbrad). Põhiline mõte sellel keskkonnal on nähtavasti see, et on võimalus käsuga Stumble! leida suvalisi videosid, pilte jne. Äkki veab ja leiad enda jaoks miskit huvtada.

No comments: